Terveisiä kasvihuoneelta, Näin minä kastelen taimia, Äkämäpunkki tietoa, ym. 29.3.2024

Terveisiä kasvihuoneelta, Näin minä kastelen taimia, Äkämäpunkki tietoa, ym. 29.3.2024

Perjantaipostini aiheita tänään mm:

  • Terveisiä kasvihuoneelta, siellä suorastaan kohisee. 🌱😍
  • Mikä on haastavinta?
  • Näin minä kastelen taimet ja miksi – hyvä syy
  • Mitä ei pysty parahinkaan hoito muuttamaan?
  • Lumet sulivat ja mitä paljastuikaan? Onneksi on ollut karkottimet paikallaan, ei tuhoja.
  • Miksi suosin ultraäänikarkottimia ja mihin ne perustuvat – on myös muitakin painavia syitä
  • Äkämäpunkki tietoa (ja asennetta) päivitettyinä 2020 luvulle. 😉
  • Tunnista 100 lajia haaste – eiköhän lähdetä mukaan? Muutama linkki vinkki aiheeseen.
  • Pääsiäiskukkien parempi elämä

Pitkäperjantai terveisiä täältä Puutarhalta !

Ja iloisen touhukkaita sellaisia. 😊 Täällä on sellainen sutina päällä, että ei paremmasta väliä. Lisää taimia koulitaan, istutetaan ja tietysti valmistellaan lähtemään uusiin koteihin. Kasvihuoneella kasvuvauhti kiihtyy kiihtymistään ja samoin valmiiden, istutettavien taimien määrä myös. Vaikkei aurinko nyt viime viikkoina ole niin hirveästi hellinytkään, niin pitenevät päivät ja lisävalotus on saanut kasvun kiihtymään ihan huiman hyvään vauhtiin.

Kasvihuoneilla on niin mahtava tunnelma, ettei sieltä meinaa illalla nukkumaan malttaa lähteä ja aamullahan sinne on päästävä käymään jo ennen aamukahvetta. 🤭

Ja vaikka nytkin ulkona vettä sataa ja on harmaata, niin katso miten ihanan näköistä täällä silti on. 😍  

MIKÄ HAASTAVINTA ?

Viikolla oli puhetta erään toimittajan kanssa siitä, että mikä minusta on haastavinta puutarhurille näin keväällä. Kyllä vastaus on helppo. Kastelu, se on se haastavin, joskin myös mielenkiintoisin ja palkitsevin osuus taimikasvatuksessa keväisin.  Kun tärkeintä tässä taimikasvatuksessa ( taimien hengissä pitämisen lisäksi 😉) olisi saada niiden juuristo kehittymään ja kasvamaan aktiiviseksi. Tietysti tavoitteenamme on  saada kasveja, joiden kestävyys ja kasvukunto on huippuluokkaa koko kesän. Tällöin  juuriston kasvun ja kunnon pitää olla ensiluokkaista.  Se kaikki alkaa jo tästä taimikasvatusvaiheesta.  Olisi nimittäin suht helppoa kasvattaa komeasti kukkivia kasveja kasvihuoneessa, joiden kasvu olisi ruokittu lämmöllä ja ravinteilla, mutta jotka eivät sitten kestäisi kesällä ensimmäistäkään vastoinkäymistä. Mutta emmehän me sitä halua, vaan hyvin voivia ja koko kesän, aina syksyyn asti kestäviä kasveja. Silloin niiden juuriston pitää olla hyvin kasvanutta, aktiivista ja vahvaa.

Kastelun avulla alussa taimia siis ”opetetaan” kasvattamaan juuria, mutta toki myös pidetään huoli, etteivät ne ”näe nälkää ja janoa” jottei taimien kasvu ja kehitys häiriinny.

Kastelen yleensä niin, että pidän taimet ennemmin ihan pikkiriikkisen janon puolella ja sitten annan vettä +ravintoa. Pikkutaimia en koskaan kastele pelkällä vedellä, vaan laimealla lannoitevedellä( eihän vauvatkaan pelkällä vedellä kasva eikä toisaalta vielä ”perunaa ja pihviäkään” pysty syömään 😉).

Käytäntö on  aika pitkälle sama eli  istutuksen jälkeen kastelen muutamaan kerran päältä ja niin että multa kastuu vain puoleenväliin ruukkuun asti. ( ei se nyt tietenkään ihan niin tarkkaa ole, mutta idea on siis, että juuripaakku saa vettä, mutta ihan läpimäräksi ruukkua en kastele).

Kun sitten muutama viikko on menty näin, niin alan kastelemaan alakautta. Helpointa se on hoitaa niin, että laittaa ruukut jonkun astian päälle ( tämä -> ruukkualusta on siihen yksi parhaimpia) ja väliin altakastelumatto. Kastelen maton märäksi ja siten odotan, kun matto tuntuu seuraavan kerran kuivalle, niin kastelen. Näin juuret hakeutuvat aktiivisesti sinne, minne kuuluukin eli alaspäin eikä ylikastelun vaaraa ole. Ylikastelu kun on yleensä se suurin syy, miksi taimet ”nuupahtaa” yhtäkkiä.

Sitten kun taimien ensimmäiset juuret pilkistävät kasvatusruukkujen pohjareijistä esiin,ollaankin jo voiton puolella.  Sen jälkeen kastelun hallinta on mahdottoman paljon helpompaa ja voidaan onnitella itseämme, hyvin sujuneesta ”vauva vaiheesta”. 😊🌱👍 Eli yleensä ne ensimmäiset kaksi-kolmeviikkoa on pikkutaimilla sitä enempi tarkempaa huolenpitoa ja hellimistä, mutta se kaikki on monta kertaa sen arvoista ja kannattavaa. 

MUITA ”HYVÄ OTTAA HUOMIOON” ASIOITA 

Kastelun lisäksi on hyvä huolehtia, että lämpötila ei alussa nouse liian korkeaksi ja olisi suht tasainen siinä 20 asteen tienoilla ( ennemmin hiukan alle, kun paljon yli).

Sumuttelua ja/tai ”huputus” alkuviikoille on myös hyvä keino. Taimet kun tulevat kasvihuoneista, niin huoneilma on niille alussa usein liian kuivaa, ennen kuin tottuvat ja juuret kasvavat.

Mullan koostumus saisi olla ennemmin ilmava kuin liian tiivis. Jos epäilet mullan olevan liian tiivistä, niin mullan sekaan on hyvä sekoittaa jotain, joka keventää sitä. Pussitavarana perliitti on parasta, mutta toki hiekka tai hiekansekainen multa käy myös hyvin. Liian ”tiukassa” kasvualustassa juurien kasvu on vielä haastavampaa saada hyvään vauhtiin, joten mullan ”kevennys” auttaa paljon. Itse suosittelen käyttämään joko sammalpohjaisia taimimultia tai kookostaimimultaa. 

 Tämän vielä haluan sanoa

 Jos haluat tehdä taimikasvatusta helpommalla, niin taimet kannattaa kotiolosuhteissa kasvattaa ensin kasvatusruukuissa eikä istuttaa esim. suoraan amppeliin. Ruukuissa kastelun ym. asioiden hallinta on paljon helpompaa tässä vaiheessa.  Suosittelen valitsemaan kasvatusruukuiksi ennemmin siihen tarkoitukseen tehtyjä muovisia taimiruukkuja, älä ainakaan niitä turpeesta puristettuja. Vaikka niiden ( turpeesta puristettujen)  idea siitä, että ne voi sitten sellaisenaan istuttaa jatkossa, niin kyllä niiden kastelun ja kosteuden hallitseminen on hyvin haasteellista, etenkin kotiolosuhteissa. Toki taitavat hallitsevat nuokin, mutta itse en niitä käytä enää tuon hankalan halittavuuden takia. Käytän ennemmin  oikeaoppisesti pohjarei’itettyjä 8 cm muovisia taimiruukkuja, jotka voin käytön jälkeen aina huuhtaista puhtaiksi ja käyttää uudelleen monta kertaa.

Lajikeominaisuudet nyt ovat toki itsestään selviä.

Eli niiden pitää olla hyvät. Huonosta lajikkeesta kun ei hyvää saa hyvälläkään hoidolla, mutta hyvästä lajikkeesta saa hyvän kasvattamalla ja hyvällä hoidolla suorastaan erinomaisen. 😉🙏🏆

Ja näitä hyviä ( suorastaan eriomaisia)  lajikkeita olen valinnut sinulle TÄNNE

 

 

 

 

 

 

LUMET SULIVAT - MYYRÄT MYLLÄNNEET - KARKOTIN HOITI TAAS HOMMAT

Pirtin viereiseltä pellolta sulivat lumet viikolla ja näky oli tuon näköinen. 🤦‍♂️🤬 Ei kiva. Myyrät on oikein juhlineet lumen alla ja ihmekös tuo, kun routaa ei käytännössä ollut. Se mikä oli positiivista niin tuota peltoa lähemmäs ne eivät olleet tulleet ja kiitos kuuluu siitä ( taas kerran)  myyräkarkottimille. Siinä nuo ovat tontin reunoja vartioineet jo vuosia ja hyvin ovatkin vartioineet. Jos oikein muistan niin nämä samat karkottimet ovat olleet  paikallaan seitsemän vuotta (ainakin) ja vain kaksi kertaa on myyrä yrittänyt tulla, mutta muutaman keon jälkeen luovuttanut ja lähtenyt pois.  Karkotimmet on tosiaan olleet ympärivuoden paikoillaan ja uskomattoman hyvin toimii jopa talvella.

Kerrataanko, että mihin nuo eri karkottimien tehot perustuvat?

Moni kun yhä luulee, että ihan sama mitä ääntä sieltä tulee kunhan tulee, mutta  juuri se taajuus on se ratkaiseva asia,  toimiiko karkotin vai ei.

Myyrät

Myyrät ovat siis reviirieläimiä ja vahvin myyrä saa aina pitää haluamansa reviirin. Paras reviiri on usein se missä elinolosuhteet ovat hyvät. On ruokaa ja suojaa – niin kuin aika usein pihoilla on. Ja tämä tieto, kun me osataan käyttää hyväksi, niin myyrien pitäminen pois tontilta helpottuu huomattavasti. Toimivan myyräkarkottimen salaisuus on sen oikealle taajuudelle säädetty ääni, jolloin se ei siis karkoitakaan myyrää äänellään ( niin kuin virheellisesti usein luullaan sen olevan sen ideana) vaan se esittääkin toista myyrää. Eikä mitä tahansa toista myyrää vaan oikein kunnon ”Kingiä” eli valtamyyrää. Mitä se siis tarkoittaa.

Alueella, jossa jo on myyriä, niin ne toki yrittävät ensin häätää tämän tunkeilijan pois. Siksi usein saattaa ensimmäisten viikkojen aikana kekoja ilmestyä karkottimen viereen enempikin. Tällöin moni luulee virheellisesti, että karkotin vain houkuttele eikä häädä. Vaan kun tämä meidän ”karkotin Kingi” ei sitten vaan suostukaan häipymään, niin muutaman viikon kuluttua oikeat myyrät kyllä häipyy. Luonnollisestikin. 

 Jos karkotin laitetaan alueelle, jossa ei vielä ole myyriä ( ihanteellinen tilanne), niin tämä onkin jo vastassa sinne pyrkiviä.  Jokunen rohkea saattaa käydä katsomassa että saisiko se häädettyä tuon pois, mutta kun ei saa, niin häipyy itse.

Eli vain oikealle taajuudelle säädetty ja testattu karkotin toimii, koska se perustuu oikeaan äänitaajuuteen, ei sen tuottamaan ”mihin vain ääneen”!

Lyhesti siis:

  • Myyrä on reviirieläin
  • Karkottimen äänitaajuuden pitää olla juuri oikea
  • Karkotin toimii ”valtamyyränä” ja reviirin hallitsijana
  • Karkotin laitetaan maahan, niin että se johtaa ääntä mahdollisimman laajalle, ei siis myyrien koloihin vaan tiukkaan maahan.
  • Alussa, muutaman viikon ajan, paikalla olevat myyrät yrittävät häätää tätä tunkeilijaa pois ja kekoja syntyy karkottimen läheisyyteen, mutta se loppuu muutaman viikon kuluessa viimeistään. Usein jo muutaman päivän jälkeen.
  • Karkottimet on hyvä pitää paikallaan ympärivuoden, jos mahdollista. Näin talvituhoilta vältytään parhaiten.
  • yhden karkottimen toiminta-alue n. 400 m2

Myyräkarkotin, aurinkokenno toiminen, 2 kpl pakkaus. Hinta 44,95 € ( ovh 55,00) -> saat tilattua suoraan TÄÄLTÄ

 

 

 

 

 

KÄÄRMEET HERÄILEVÄT MYÖS – EI TARVITSE ENÄÄ ”TERVEHTIÄ” LAPIOLLA – KUN ON PALJON SUUREMPI HYÖTY ELÄVÄNÄ.

Käärmeviha on ilmeisen syvällä meissä ja kukapa siitä näystä nyt vallan ilahtuisikaan, jos kyykäärmeeseen törmää yllättäen. Sinällään käärmehän on erittäin hyödyllinen eläin jo siinäkin mielessä, että se syö kesän mittaan valtavan määrän pienjyrsijöitä, joka taas puolestaan vähentää alueen punkkikantaa merkittävästi.

Mutta en usko, että kovinkaan moni meistä tykkää näistä kuitenkaan omalla tontillaan. Etenkin, jos samalla tontilla on lapsia tai koiria.

Onneksi tähänkin on lapiota parempi, helpompi ja kestävämpi ratkaisu.

Tämän karkottimen teho taasen perustuu sen erityisen tekniikan tuottamaan äänivärähtelyn aiheuttamaan käärmeen aistien häiriintymiseen. Niin kuin tiedämme, niin käärme aistii paljon paitsi kielellään niin myös vatsanahkan kautta. Tätä vatsanahkan kautta tapahtuvaa aistitoimintaa tuo värähtely häiritsee, jolloin käärmeestä tulee ikään kuin ”sokea” sillä alueella, joten se luonnollisesti väistää  alueelle tulemista. Siksi nämä karkottimet on hyvä laittaa niin tontin reunoille kuin koiratarhojen lähelle.

Tämä siis alkaa tehota, toisin kuin myyrä- ja muurahaiskarkotin välittömästi.  Eli jos yhtään epäilet, että tontilla on käärmeitä, ja kun laitat nämä päälle, niin ensimmäiset tunnit, jopa ensimmäinen vuorokausi, kannattaa pitää lapset ja kotieläimet tarkan valvonnan alaisena. Sillä osa käärmeistä saattaa paeta paniikinomaisesti äänialueelta pois ja ovat silloin arvaamattomia.

Lyhyesti siis:

  • Kun laitat tämän ensimmäistä kertaa toimimaan tontille, niin on hyvä pitää pienet lapset ja kotieläimet ensimmäisen vuorokauden aikana joko pois tontilta tai vähintään silmällä.
  • Karkottimen pää kannattaa painaa kiinni materiaaliin mikä johtaa ääntä / värinää mahdollisimman hyvin. Esim. kallioon, sokkeliin, jne. Näin teho on monin kertainen. Toimintasäde tavallisessa maassa on n. 20 metriä, mutta hyvin ääntä johtavassa materiaalissa monin kertainen.

Aurinkokennotoimisen käärmekarkottimen 46,95 € ( ovh 59,90) saat TÄÄLTÄ

 

 

 

 

 


MUURAHAISKARKOTIN

Tämän idea on käytännössä sama kuin käärmekarkottimessa, mutta toki eri taajuudella ja tehoajalla. Muurahaiset ei nimittäin ole ihan niin herkkiä lähtemään vaivalla rakentamistaan paikoista, vaan karkotin saa olla useamman viikon ”töissä” ennen kuin ne luovuttavat ja muuttavat muualle. Tämä on hyvä huomioida, ettei tule turhan herkästi tuomittua laitetta toimimattomana. Usein puhutaan 4-6 viikosta, kun alkaa tehota, voi mennä kauemminkin, mutta pikavoittoja tällä ei ainakaan saa. 😉 Tehokkaita ja kauaskantoisia kyllä. 👍

Tällä saat siis muurahaiset pois pysyvästi, niin kukkapenkeistä, vihannesviljelmiltä kuin talonvierustoilta.

Aurinkokennotoiminen , ei pattereita, ei lataustarvetta

Tehoalue on n. 400 m2

Pakkauksessa on 2 kpl karkottimia ja pakkauksen hinta on 49,95 € ( ovh 59,95) ja saat sen TÄÄLTÄ

 

MIKSI KÄYTÄN ENNEMMIN KARKOTTIMA KUIN …

Koska jo vuosia ( yli 20-vuotta) jatkuneet omat kokemukseni ovat näistä hyvin positiivisia. Etenkin säännöllisesti ja pitkäjänteisesti käytettynä.

Lisäksi minusta on tärkeää, että näiden Ultraäänikarkottimien käyttö tuhoeläinten torjunnassa tarjoaa turvallisen ja inhimillisen vaihtoehdon verrattuna myrkkyihin ja ansoihin.

Nämä eivät jätä ympäristöön haitallisia kemikaaleja, eivätkä aiheuta fyysistä vahinkoa eläimille, mikä tekee niistä sekä ekologisen että eläinystävällisen valinnan.

Lisäksi ultraäänikarkottimet tarjoavat jatkuvan suojan ilman säännöllistä huoltoa, ja niiden käyttö on turvallista sekä ihmisille että lemmikkieläimille.

Nämä kaikki seikat yhdessä tekevät niistä vaivattoman ja pitkäaikaisen ratkaisun tuhoeläinten hallintaan. Suosittelen siis lämpimästi!

Kaikki minun valitsemat ja testaamat karkottimet löydät TÄÄLTÄ

ÄKÄMÄPUNKIT KUOLEVAT +40 ASTETTA – KOMPOSTIIN VAAN

Ehkä yksi parhaimmista asioista minusta on uuden oppiminen ja oivaltaminen. Tykkään yli kaiken perimätiedosta, mutta en kuitenkaan halua jäädä niihin liiaksi kiinni vaan olla aina avoimin mielin uuden tiedon äärellä. No mihin tämä nyt liittyi, niin tämä tuli taas hyvällä tavalla mieleeni, kun Leena opasti minua viime viikkoisen postauksen jälkeen tähän tapaan:

”Tämä polttaminen on  ohje, joka on  monissa  viime vuosituhannen oppaissa, kun polttaminen oli vielä voimissaan, eikä ole siirrytty hiilen sidontaan.

Alle millin otukset  eivät pysty kömpimään kompostimateriaalin seasta tuulten vietäväksi. Myös kasvissa mahdollisesti oleva suonenkatoa aiheuttava virus tuhoutuu kompostin lämmössä.

Kaikista kasvijätteistä syntyy lopulta multaa. Poltossa  vapautuu hiiltä, joka nykyään  pyritään sitomaan maaperään. Ei siis polttoroviota, edes keväisille risuille, vaan  hiiltä maaperään. Oksasilppuri on näppärä kone.

Kuumenevassa kompostissa tuhoutuvat  haitalliset kasvitaudit. Jos lämpötila ei nouse yli 50 asteen, tarvitaan  pidempi aika, jotta alhaisempikin lämpötila tekee tehtävänsä. Yli 40 astetta tehoaa, kun aikaa on riittävästi.  Keittiöstä tuleva kasvijäte kuumennuksen, niin ei ole huolta mahdollista  ulkomaisten kasvisten mukana tulleiden tautien leviämisestä.”

Kiitos taas Leena ja tämä on aina niin hienoa ja mukavaa kun yhdessä välitetään ja jaetaan hyödyllistä sekä oikeaa tietoa.

Niin kuin pappani sanoi, kun olin hänen kanssaan pikkupoikana karjanlantaa pellolle levittämässä: muista ,että ”tieto ja paska on hyödyllistä vain levitettynä”. 😉 Silloin en kyllä ihan vielä oivaltanut, että mitä tuo tarkoitti, mutta ikää myöden nuo sanat on tuntuneet hyvinkin viisaille ja omille. 🙏

Mahdottoman hyvä ja vilkaisun arvoinen linkki  hiilensidonnasta omalla pihalla löytyy TÄÄLTÄ

Suosittelen klikkaamaan! 👍

HAUSKA HAASTE – EIKÖHÄN OTETA VASTAAN?

Tässä ”tunnista 100 lajia” haasteessa pyritään siis havainnoimaan vähintään sata lajia kasvien, hyönteisten tai sienten eliöryhmistä vuoden 2024 aikana.

Ehdottoman mukava ”haaste”.  Uskon, että sinulle on suht helppoa löytää nuo sata erilaista, mutta siinä samalla saattaa ja varmasti löytyykin uusia tuttavuuksia.

Katsopa TÄÄLTÄ millainen tuo ”haaste" kaikkineen on.

Vinkki -> pinkasta saat kätevästi ja paljon tunnistusapua. TÄÄLTÄ

Toki, eihän ötököiden tunnistamisessa taas tämän parempaa tietopankkia olekaan. 😉

 

Tätä mestariteosta löytyy vielä TÄÄLTÄ ( eikä tätä muuten muualta saakaan, paitsi toki Leenalta ja Heikiltä kesän tapahtumissa)

 

 

PÄÄSIÄISKUKKIEN PAREMPI ELÄMÄ – LYHYT KERTAUS

Tulppaanit:

Ostettaessa katsotaan lehtien ja kukkanuppujen väriä. Jos ne ovat ”haalean ja nahistuneen näköisiä”, niin silloin kimpulle ei ole odotettavissa pitkää maljakkoaikaa. Kokeillaan myös kevyesti nuppuja ja niiden kiinteyttä. Jos nuput ovat löysänoloisia, niin sekin kimppu kannattaa jättää ostamatta.

Kotiin tuotua kukat pidetään paketissa ja avataan vain tyvet paljaaksi. Leikataan niihin uusi imupinta terävällä veitsellä ja laitetaan ne huoneenlämpöiseen veteen ja annetaan niiden vetää vettä tunti-pari. Näin tulppaanit napakoituvat ja niiden varret jäävät pystyyn paremmin kuin silloin, jos ottaa paketin heti auki.

Maljakkoon viileää ja puhdasta vettä. Pitkään oli vallalla ajatus, että jos maljakossa on paljon vettä, niin varret venyvät. Nykytietämyksen mukaan se ei pidä paikkaansa, vaan vettä voi olla maljakossa ihan reilusti. Suurempi ero tulee lajikkeista, huoneenlämpötilasta ja valosta, kuin veden määrästä. Pääasiana on, että maljakossa on aina puhdasta vettä tarpeeksi.

Jääpala niksi: Jääpalan kun laittaa maljakkoon silloin kun kukat ovat sisällä, niin se pitää veden kätevästi viileänä ja lisää kukkien maljakkoaikaa. 

Ja jos käy niin, että vesi on loppunut maljakosta, niin ei hätää. Tehdään vain samalla lailla, kuin tehtiin kun kimppu tuotiin kaupasta kotiin.

Narsissit:

Narsissien kanssa toimitaan melko lailla samoin kuin tulppaanienkin kanssa, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.  Narsisseista kun valuu, etenkin varsien leikkuun jälkeen nestettä, niin se on hyvä ottaa huomioon. Eli kun varret on leikattu poikki kukkia ei laiteta heti maljakkoon, vaan annetaan varsista tulevan nesteen valua esim. pesualtaaseen. Puolisen tuntia tästä ne voidaan laittaa maljakkoon. Narsissimaljakon vesi kannattaa vaihtaa päivittäin ja mieluusti vielä hiukan pestä ruukun sisäpuolta samalla. Tuo neste nimittäin tukkii niiden solukot ja näin kukkien vedensaanti vaikeutuu. Samoin käy myös muille kukille, jos ovat samassa maljakossa. Narsissit onkin hyvä pitää omissa maljakoissaan. 

Ruukkunarsissit ( tete a tete)

Näiden luvataan kestävän -5 asteen pakkasia, mutta itse tiedän näiden selvinneen jopa yli -10 asteen pakkasesta.

Kastelua ei sovi unohtaa, vaikka sipulikukkina ei niin herkkiä olekaan. Liikaa ei toki kastella, etteivät sipulit mätäne.

Vinkki: Pakkasaamujen jälkeen, ruukuille on hyvä antaa hiukan vettä heti aamusta, näin ne toipuvat ”jäätymisestä” vieläkin paremmin. 

Ja kukinnan jälkeen sipulit voidaankin sitten istuttaa maahan ja sieltä ne nousevat sitten jatkossa aina keväisin meitä ilahduttamaan.

Lyhyesti:

  • leikoille -> viileä ja puhdas vesi
  • viileä paikka ( ainakin yöksi)
  • uusi imupinta ennen maljakkoon laittoa ja
  • leikkonarsissit pidetään omassa maljakossaan.
  • teten sipulit säästetään ja istutetaan ulos keväällä myöhemmin

Vaan nyt minä lähden takaisin tuonne kasvihuoneelle puuhastelemaan ja viettelemään pitkäperjantai-iltaa mitä parhaimmassa seurassa. 😊

Aika mukavasti muuten aukesi nämä pääsiäisenkeltaiset narsissit noissa ruukuissa. Ihan kuin olisivat tienneet pääsiäisen olevan nyt. 😉

***************************

Puutarhaan istuttaminen on uskoa huomiseen!

Audrey Hepburn

*******************************

Leppoisan mukavaa pääsiäisviikonloppua sinulle hyvä puutarhaystäväni

Toivottaa

Puutarhurisi

Juha